Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English
Evenimente Despre noi Galerie Servicii Legislație Parteneri Finațare IFAD Contacte

Asociația de Economii și Împrumut Economcredit la 10 ani

29/04/2012

Asociaţia de Economii si Împrumut “Economcredit” a fost fondată în 2002 la 29 aprilie, cu suportul Centrului pentru Dezvoltarea Rurală, la moment deţine licența de gradul B, este membru fondator la Asociația Centrală a Asociațiilor de Economii si Împrumut şi acționar la Corporația de Finanțare Rurală.

La fondarea Asociației de Economii si Împrumut “Economcredit” au contribuit specialiști de la Corporația de Finanțare Rurală şi 24 de membri fondatori care au depus cota inițiala.

Primul portofoliu de împrumut contractat de membrii Asociației a fost în sumă de 30 000 lei, majoritatea creditelor au fost investite în agricultură. Portofoliul de împrumut a crescut pe parcursul anilor 2002-2012 pînă la 2 600 000 lei care au fost acordate atît pe termen scurt cît şi termen lung la 380 de membri beneficiari, care fiind investite în diferite domenii contribuie la îmbunătăţirea condițiilor de trai ale membrilor.

Asociaţia la moment are active în gestiune de aproximativ 3 000 000 lei, 2 600 000 lei portofoliu de împrumut, 2 000 000 lei depuneri de economii (66,7%) de la cei 105 de membri depunători. Capitalul propriu constituie aproximativ 706 000 lei (23,5%), astfel doar 265 000 lei (8,83) constituie sursele de la creditorul extern. Conducerea Asociaţiei a depus efort şi a deservit corect membrii săi. Astfel, dacă în anul 2002 erau 24 de membri fondatori, în anul 2012 avem 890 membri, dintre care 488 femei. Crearea Asociaţiei a dat posibilitatea deservirii cu surse de finanţare şi susţinere a membrilor în diferite domenii: Creşterea viţei de vie; Creşterea ovinelor, porcinelor, piscicultura; Producerea mobilierului; Prelucrarea metalului; Croitorie; Servicii auto; Comerţ. Succesul pe care astăzi îl sărbătoreşte Asociaţia de Economii si Împrumut “Economcredit” se datorează conlucrării fructuoase pe parcursul anilor a specialiştilor Corporației de Finanțare Rurală,Centrul pentru Dezvoltare Rurală, Asociația Centrală cît şi în deosebi managementului Asociației, care împreună au înfruntat orice obstacol şi au obținut o independenţă financiară.

Asociaţia ţine să mulţumească membrilor care au contribuit la dezvoltarea Asociației, consilierilor, membrilor Comisiei de Cenzori.

Datorită competenţelor obţinute pe parcursul anilor, Asociaţia de Economii si Împrumut “Economcredit” chiar şi în anii de criză a avut profit, care a fost investit în dezvoltarea Asociației. Managementul Asociaţiei de Economii si Împrumut “Economcredit” va face tot ce-i stă în puteri pentru a obţine şi mai departe rezultate frumoase pentru binele membrilor săi.

Vă mulţumim că pe parcursul a 10 ani suntem împreună.

Felicitări, stimați membri, colegi şi parteneri!

© 2021 Toate drepturile rezervate