Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

Misiune de consultanță susținută de domnul Rüdiger Rurainsky pe tema controlului intern și auditului pentru sectorul SCA

19/12/2022

German Sparkassenstiftung Moldova l-a invitat pe domnul Rüdiger Rurainsky, Consultant Senior, fost șef al Audit de Grup, ProCredit Holding (Frankfurt, Germania) pentru o misiune de consultanță la Chișinău, cu scopul de a sprijini dezvoltarea capacităților Funcției de Control Intern și Audit în cadrul Central Naționale. Asociația Asociațiilor de Economii și Credit (CNASCA).

Această cooperare se bazează pe un Memorandum de Înțelegere (MoU) între German Sparkassenstiftung Moldova și CNASCA, semnat în ianuarie 2022. În cadrul acestui MoU CNASCA primește Asistență Tehnică pentru consolidarea capacității sale instituționale și operaționale. Această cooperare între GSM și CNASCA este un element central al proiectului nostru în perspectivă pe termen mediu și lung, întrucât urmărește modernizarea și creșterea eficacității structurii și performanței sectorului SCA, ca o parte esențială a sistemul financiar din zonele rurale din Moldova.

Girl in a jacket


© 2024 Toate drepturile rezervate