Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

Schimb de experiență cu cooperativele de consum și credit din Rusia

16/02/2016

În perioada 09-10 februarie 2015 Asociația Centrală în colaborare cu Liga Uniunilor de Credit din Rusia a organizat un seminar de instruire și schimb de experiență ”Managmentul situațiilor de criză. Experiența cooperativelor de consum și credit din Rusia”. În cadrul acestui seminar administratorii asociațiilor, membre a Asociație Centrale au luat cunoștință cu experiența cooperativelor din Rusia în gestionarea situațiilor de criză, au fost informați despre situația generală a pieții de microfinanțare din Rusia și interacțiunea cu organul de supraveghere-Banca Rusiei.

Participanții la seminar au constatat existența problemelor comune în dezvoltarea unuinilor de credit și necesitate comunicării pentru depăsirea lor. De asemenea au apreciat munca colegilor din Rusia în depăsirea situațiilor de criză. Pentru a prelungi discuțiile reprezentanții asociațiilor din Moldova au fost invitați să participe la Forumul X a Unuinilor de Credit din Rusia,care se v-a petrece în perioada 20-22 aprilie 2016 în orașul Sochi.

În cadrul activităților a fost mai vizitată Comisia Națională a Pieții Financiare, unde angajații departamentului de microfinanțare au fost informați despre activitatea organului de supravegherea din Rusia. De asemenea a fost organizată o vizită la AEÎ ”Hrușova”.

Asociația Centrală își v-a continua colaborarea cu Liga Uniunilor de Credit din Rusia, care de asemenea este membru WOCCU, prin organizarea de seminare, instruiri, schimb de delegații, care vor contribui la ridicarea nivelului de pregătire a conducătorilor AEÎ.

Imaginile de la eveniment

Bootstrap Slider

© 2024 Toate drepturile rezervate