Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

O asociaţie, cât un sat...

20/01/2017

La sfârşitul lunii decembrie, 2016, membrii acesteia şi-au serbat aniversarea, iar administratorii asociaţiei au ţinut să-i invite într-un cadru mai neformal pe cei mai fideli şi credibili parteneri şi membri, pe fondatorii asociației, administratorii de azi şi de ieri, reprezentanţi şi consultanţi din localităţile din raza de activitate a asociaţiei.

După cum afirma Grigore Ciorbă, directorul executiv al AEÎ „Hruşova”, esenţa mişcării cooperatiste poate fi definită prin motoul „Unirea întru toate ni-i zid şi cetate”. Anume cu acest scop, în anul 2001, pe 27 decembrie, 18 cetăţeni din comuna Hruşova au decis să fondeze Asociaţia de Economii şi Împrumut a Cetățenilor din Hruşova. Până la urmă, Asociaţia a luat naştere prin voinţa a 16 fondatori, iar la 30 ianuarie 2002 a fost înregistrată oficial.

În 15 ani a crescut nu doar numărul de membri ai asociaţiei, dar şi portofoliul de împrumuturi. În 2002, asociaţia a eliberat împrumuturi în valoare totală de 45 de mii de lei, iar o persoană putea împrumuta suma maximă de 4 mii de lei. La sfârşitul primului an de activitate asociaţa număra 23 de membri.

Mai multe informații în articol din ziar EST-Curier.

Imagini Eveniment

Bootstrap Slider

© 2024 Toate drepturile rezervate